logo forlux

GRILJE

Aluminijske grilje

Aluminijske grilje i aluminijske škure najkvalitetniji su oblik sjenila te savršeno odgovaraju modernoj i tradicionalnoj arhitekturi. Osim klasičnih grilja sa fiksnim lamelama postoje izvedbe kao što su grilje sa pomičnim lamelama i pune škure. Razni  modeli aluminijskih grilja mogu odgovoriti na najstrože arhitektonske zahtjeve. Radi li se o modernoj arhitekturi tu svoje mjesto nalaze fasadne grilje, klizne grilje , harmo grilje te grilja za stiripor fasadu. Kod tradicionalne arhitekture prvo mjesto zauzimaju grilje bez okvira ugrađene na kamen te razne varijacije punih škura kao što su dalmatinske škure koje se mogu ugraditi sa ili bez okvira.

Grilja Zaria

Fasadna aluminijska grilja sa okvirom ugrađuje se na rub fasade

Fasadna aluminijska grilja idealno je rješenje za moderne objekte. Postoji mogućnost izvedbe grilje sa pomičnim lamelama, grilje sa fiksnim lamelama ili pune škure. Osim standardne kvalitete plastifikacije postoje grilje za morske uvjete koje nude poboljšanu kvalitetu plastifikacije te posebne okove sa dodatnom zaštitom.

Grilja Aurora

Zaobljena grilja sa okvirom ugrađuje se na rub fasade

Fasadna grilja sa okvirom svojim zaobljenim linijama ima vrlo važnu estetsku ulogu na vašem objektu. Uz pomoć Maco okova može se definirati izbačaj krila. Postoji izvedba grilje sa pomičnim lamelama, grilje sa fiksnim lamelama i pune škure. Kod balkonskog otvora postoje opcije grilje sa ključanjem ili grilje sa bravom. Osim toga moguće je u pokretne lamele ugraditi čelične šipke te tada govorimo o protuprovalnim griljama ili sigurnosnim griljama.

Grilja Dinata

Grilja sa integriranim komarnikom

Grilja sa integriranom komaricom omogućuje ugradnju grilje prije postavljanja stiripor fasade na objektu. U štok grilje može se postaviti vertikalna rolo komarica ili bočni horizontalni komarnik. Štok grilje ugrađuje se do samog štoka prozora i bez obzira na debljinu fasade može se namjestiti izbačaj krila grilje. Ovaj model grilje vrlo je praktičan jer se štok grilje pričvršćuje za štok PVC prozora i time ne ostavlja prazan prostor u špaleti.

Grilja Fortuna

Grilja s integriranim komarnikom

Grilja sa integriranim komarnikom ugrađuje se do samog štoka prozora. Time se ne ostavlja prazan prostor između štoka prozora i štoka grilje već je on popunjen sa komarnikom. U štok grilje može se ugraditi vertikalni rolo komarnik ili bočni klizni komarnik. Štok grilje pričvršćuje se za štok prozora a izbačaj krila namjesti se zavisno o debljini fasade. Postoje razne izvedbe zaokretnih grilja i preklopnih grilja sa pomičnim ili fiksnim lamelama.

Grilja Artemis

Grilja bez okvira ugrađena na štok prozora

Grilja bez okvira ugrađuje se direktno na okvir prozora uz pomoć Maco okova koji omogućuje izbačaj krila neovisno o debljini stiripor fasade. Postoji izvedba grilje sa pomičnim lamelama, grilje sa fiksnim lamelama i pune škure. Osim zaokretnih krila postoji opcija preklopne grilje gdje se više krila otvara na jednu stranu.

Grilja Geras

Grilja bez okvira ugrađena direktno na kamen

Današnja arhitektura bazirana na tradicionalnim načelima zahtjeva ugradnju aluminijskih grilja ili aluminijskih škura direktno na kamenu ertu. Za takav tip ugradnje mi smo odabrali visokokvalitetan rustikalni okov renomiranog svjetskog proizvođača MACO.

Grilja Hera

Klizne grilje

Klizne grilje i fasadne klizne grilje poznate kao viseće klizne grilje idealno su rješenje za velike nepristupačne otvore. Ugrađuju se unutar špalete otvora ili uz pomoć metalnih ankera mogu se ugraditi sa vanjske strane na gotovu stiropor fasadu. Postoji izvedba klizne grilje sa pomičnim lamelama i klizne grilje sa fiksnim lamelama. Klizna krila vode jednožilna vodilica, dvožilna vodilica i trožilna vodilica.

Grilja Harmonia

Harmo grilje ili sklopive grilje

Harmo grilje idealno su rješenje za velike balkonske otvore. Postoji mogućnost izvedbe harmo grilje sa pomičnim lamelama i harmo grilje sa fiksnim lamelama. Kod modernih urbanih vila vrlo često su tražene harmo grilje sa perforiranim limom ili harmo grilje sa fundermax pločama. Kod donjeg praga postoje opcije harmo grilje sa ukopnom vodilicom i harmo grilje sa nadgradnom vodilicom. Sa EUX harmo griljama dobivate poboljšanu funkcionalnost, bolju iskorištenost prostora i visoku razinu estetike.

Škura Perun

Puna škura, Dalmatinska škura, Istarska škura

Postoje stvari koje su od nastanka dobre i pravilne, i kojima kao da se protokom vremena nema što dodati. Dobar primjer su aluminijske škure koje nisu izgubile ništa od svoje izvrsne funkcionalnosti i šarma od samih početaka pa sve do danas. Za takav tip aluminijske škure , u narodu se nekako ustalio naziv ” istarske škure ” ili ” dalmatinske škure “. Osim škure bez okvira postoji izvedba aluminijske škure sa okvirom koja je odlična zamjena drvene škure ili PVC škure.

Grilja Gaia

Zaobljena grilja

Fasadna zaobljena grilja sa okvirom ugrađuje se na rub fasade. Svojim zaobljenim linijama i robusnim dizajnom odlično se uklapa u priobalna područja.