logo forlux

KOMARNICI

Komarnici

Komarnici predstavljaju pouzdanu zaštitu od insekata. Mreža komarnika izrađena je od staklenoga vlakna i otporna je na sve vremenske prilike.

U ponudi imamo sljedeće tipove:

Fiksni ugradbeni komarnici 

Ugrađuju se direktno na prozorski okvir i možete ih po želji skinuti i staviti nazad. Napravljen od aluminijskog profila na koji je napeta mreža protiv insekata. Učvršćivanje se vrši preko kopči koje omogućuju jednostavno skidanje komarnika. Za ugradnju nije potrebno bušenje okvira prozora i sl. To je posebno pogodno za potrebe čišćenja ili ako ih želite skinuti kada vam nisu potrebni.

Fiksni nadgradbeni komarnici 

Montiraju se sa vanjske strane prozorskog okvira i možete ih po želji skinuti i staviti nazad. Napravljen od aluminijskog profila na koji je napeta mreža protiv insekata. Učvršćivanje se vrši preko pvc nosača koji se buše s vanjske strane prozorskog okvira. To je posebno pogodno za dvokrilne prozore koji nemaju fiksni stup u sredini.

Rolo komarnici 

Sastoje od aluminijske kutijice u kojoj se nalazi osovina sa oprugom i mrežicom protiv insekata i aluminijskih vodilica sa četkicama koje sprečavaju kidanje i oštećenje mrežice. Rolo komarnik se može ugraditi na prozorski okvir ili balkonska vrata. Rolo komarnik praktičan je zbog opruge koja ga vraća u kutiju te se namata kao roleta. Treba naglasiti i da komarnik nije potrebno održavati.

Plise komarnici 

Napravljeni su od aluminijskog okvira te kliznog segmenta na kojem je mrežica protiv insekata. Klizni komarnik je idealan za balkonska vrata i izlaze na terase, ali se također može koristiti i na prozorima kao alternativa rolo komarnicima. Odlikuje ga vrlo jednostavna montaža i primjena.

Zaokretni komarnik (vrata komarnik)

Izveden je od profila koji čini krilo. Na krilo su montirani panti te je naravno napeta mrežica protiv insekata. Pant ima u sebi oprugu koja krilo zaokretnog komarnika stalno drži zatvorenim. Pomoć kod zatvaranja je magnetna traka koja dodatno zatvara krilo. Za otvaranje zaokretnog komarnika služi vrlo praktičan profil u obliku slova “S”.